theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΑΝΤΙ- ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

     Τώρα τι εστί Διάγγελμα το μάθαμε για τα καλά, . Ο πρωθυπουργός κάθε λίγο και λιγάκι βγάζει διάγγελμα στον λαό του, να και ο δήμαρχος με τη συμπλήρωση ενός έτους δημαρχίας μας απευθύνει βαρυσήμαντο διάγγελμα για το όραμα και την ανάπτυξη στην περιοχή μας.
     Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τη σειρά του λόγου του, βέβαια οφείλω να ομολογήσω εξ αρχής ότι και σαν έκθεση ιδεών σίγουρα θα ξεπερνούσε τη βάση. Αλλά μέχρι εκεί, καθότι στερείται ουσιώδους περιεχομένου, αποκρύπτει αλήθειες και διαστρεβλώνει αξίες!
 Ο κ. Δήμαρχος διατυμπανίζει ότι προχωρούν μπροστά αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις και προσπαθώντας να αναδείξουν και να εκμεταλλευτούν τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

     Αλήθεια κύριε δήμαρχε;
    Ποιες δυνάμεις αξιοποιήσατε; Από ό,τι ξέρω αξιοποιήσατε, τον Στροβιτσάνο απόστρατο για θέματα πολιτικής προστασίας,   τον κύριο Ματρώζο, άτομο απλώς απαράδεχτο και αμφισβητούμενο στο έπακρο, για θέματα δημόσιας υγείας, αδέσποτα κτ.λ και τον αδελφό σας, το μεγάλο βαρίδι της παράταξης, σε θέματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης [1] και τους τρεις Ειδικούς συνεργάτες. 
    Στον αθλητισμό είχατε μαζί σας ένα πανάξιο συνεργάτη, βαθύ γνώστη  για την ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού αλλά τον χρησιμοποιούσατε σαν γλάστρα μέχρι που παρατήθηκε. Στον δε Ολυμπιακό, μέγα έμβλημα  της πόλης όχι μόνο συμφωνήσατε αλλά και  συμβάλατε στην εντελώς απερίσκεπτη  και υπερφίαλη ενέργεια που κυριαρχεί στη μικρή μας κοινωνία και όλη η Ηλεία μας δουλεύει.
 Θα ισχυρισθείτε ότι δεν συμμετείχατε σε καμία σύσκεψη για τον Ολυμπιακό, όμως τα περισσότερα μέλη ήταν δικά σας, αρκετοί δε και δημοτικοί σύμβουλοι, και οπωσδήποτε έπρεπε να τους αποτρέψετε από τέτοια ενέργεια. Αντίθετα τραβήξατε,  από όλες τις κοινότητες αρκετά ποσά από τους ετήσιους προϋπολογισμούς, που δικαιούνται από τον νόμο, ΣΑΤΑ νομίζω λέγονται, για να κάνετε τα έργα στο στάδιο,  προκειμένου να συμμετέχει ο Ολυμπιακός στη Γ΄εθνική. Έχετε ή δεν έχετε τη μεγαλύτερη ευθύνη για την οικτρή κατάσταση που έχει φτάσει  ο Ολυμπιακός και όλα τα σχετικά καραγκιοζιλίκια; [2]
     Μη κρυβόμαστε, εάν δεν ήταν ο δήμος από πίσω ποιοι θα τολμούσαν να κάνουν  αυτά τα ..μεγαλεία;
     Στα θέματα Πολιτισμού ποιες δυνάμεις αξιοποιήσατε; Ενώ ξέρετε, ή είσαστε υποχρεωμένος να ξέρετε στη Ζαχάρω ότι Πολιτισμός=Ζήρος & από κοντά ο  Δρακόπουλος και η αφεντιά μου. Μήπως πήρατε εσείς ή κάποιος από τους συνεργάτες σας κάποιον από αυτούς  έστω ένα τηλέφωνο; Ή μήπως κάνατε μια σύσκεψη και καλέσατε έναν Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου; Εντελώς όλους μας αγνοήσατε και μεταξύ μας είναι ονόματα πολλά και βαρβάτα που έχουν αφήσει το στίγμα τους. [3]
 Επικαλείστε ότι λόγω πανδημίας έχετε καθυστερήσει την πρόσληψη χρήσιμου προσωπικού. Σοβαρά κύριε δήμαρχε, τον Ματρώζο πώς τον προλάβατε όπως και τους  τρεις ειδικούς συνεργάτες; Βεβαίως δεν απαξιώνω τα παιδιά αλλά νομίζω ακόμα τους έχετε επί ξύλου κρεμάμενους. Αλλά και το άλλο το πιο σοβαρό, στην κατανομή προσωπικού από την Πολιτεία ο δήμος δεν συμπεριελήφθη διότι  δεν πληρούσε τους όρους. Έτσι δεν είναι; 
  Ομιλείτε για αξιοπρέπεια και ηθικό πλεονέκτημα, όμως και τα δύο απωλέσθηκαν ανεπιστρεπτί και παραχρήμα. Ξεχνάτε πόσες απευθείας αναθέσεις έχετε στην πλάτη σας και δη σε μη Ζαχαραίους; Όπως στον Μαχμούτ, τα αλουμίνια, στη Μηχανογραφική κτ.λ Πως γίνεται και πάτε μπροστά μαζί με το παραπαίδι της Αγίας Παρασκευής, τη νέα χωματερή στο Κάτω Ξηροχώρι; 
    Θυμηθείτε εκείνες τις έντονες προεκλογικές διαμαρτυρίες για τα ίδια θέματα!
  Πάμε τώρα στο άλλο θέμα, στις δημοτικές δομές και υπηρεσίες.  Μετά την πρωτεύουσα του δήμου πρώτη δημοτική Κοινότητα  είναι η Φιγαλία, πρώην δήμος,. Όμως όλοι είμαστε μάρτυρες των απαράδεκτων συμβάντων που λαμβάνουν χώρα μεταξύ του δήμου και της Κοινότητας. Αντί να αγκαλιάσετε και να συμπαρασταθείτε στους τρεις άξιους τοπικούς συμβούλους και περισσότερο στον δημοφιλέστατο πρόεδρό τους, τον χαρισματικό Νίκο Κουτσόπουλο, όπως προεκλογικά διακηρύξατε  στην προεκλογική ομιλία σας στη Ζούρτσα, αντιθέτως έχετε έρθει σε άγρια κόντρα και στην ουσία τους επιβουλεύεστε εν παντί τρόπω. Και ποιος είναι ο λόγος; Ένας και μόνο ένας, γιατί η δημοτική αρχή της Φιγαλίας δεν είναι φίλοι, οπαδοί και χειροκροτητές του μεγάλου εκλεκτού σας, Tου Χρήστου Βλάχου [4] Όμως και οι τρεις τους είναι  ό,τι πιο αξιόλογο και δημοκρατικό στοιχείο  έχει να επιδείξει ο δήμος μας!
   Άφησα τελευταία την ανάπτυξη που τόσο την επικαλείστε αλλά στην ουσία έχετε γίνει ο νεκροθάφτης της. Πλέον έχει γίνει παραδεχτό τοις πάσι ότι το Π.Δ. για την προστασία της παραλιακής ζώνης αποτελεί το μείζον θέμα για τον δήμο Ζαχάρως. Δυστυχώς, όπως πολλάκις έχουμε τονίσει, η αλόγιστη και εντελώς αλλοπρόσαλλη πολιτική της δημοτικής αρχής που σύρεται από το αδικαιολόγητο μένος του δημάρχου οδηγεί με σιγανά αλλά σταθερά βήματα την περιοχή σε μαρασμό και υπανάπτυξη.
   Εάν αξιοποιούσατε ό,τι επιτρέπει το περιλάλητο Π.Δ. και δεν συρόσαστε στο κυνήγι μαγισσών με αποδιοπομπαίο τράγο το εν λόγω Π.Δ.[προσφυγή στο ΣτΕ,  το μπλέξιμο με το Παρά Θίν΄ Αλός κτ.λ.] τότε η περιοχή μας θα γινόταν τόπος υψηλού τουριστικού και ψυχαγωγικού προορισμού,  ένα μοναδικό εθνικό πάρκο με ναυαρχίδα τον Καϊάφα,  που θα ήταν πόλος έλξης και αθρόας προσέλευσης ξένων και Ελλήνων επισκεπτών από την ημεδαπή και την αλλοδαπή. Αδικαιολόγητο το μένος και η επιμονή σας, είναι από τις πλέον λαϊκίστικες κορώνες. 

[1] Παρά την εξομοίωση και το αναμάσημα όπως αποδείχθηκε περίτρανα {κλικ ΕΔΩ] καθόλου να μην περάσει από το μυαλό σας να με διαψεύσετε διότι δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακράδαντα στοιχεία έχω μέσα από την ΕΤΑΔ!
[2]  Κι αυτά τα έργα έγιναν με απευθείας ανάθεση στον Μαχμούτ, άγνωστος εργολάβος στην Αθήνα μάλιστα. Είναι η γνωστή ιστορία της καταγγελίας από τον Νοδάρο, ο οποίος μετέπειτα κατά παράξενο τρόπο έραψε το στοματάκι του με διπλά ράμματα. Αντιθέτως σας λιβανίζει ακόμα και στην αλόγιστη λυσσαλέα πολεμική σας κατά του  πασίγνωστου Π.Δ.
 [3] Είμαι σίγουρος ότι τις ευθύνες θα τις ρίξετε στη δημοτική σύμβουλο πού έχετε ορίσει υπεύθυνη και επικεφαλής, όμως ΕΣΕΙΣ είστε  Δήμαρχος  και δίνετε τον ρυθμό και τις κατευθύνσεις. 
 [4] Ο κ. αντιπρόεδρος αποτελεί ειδική περίπτωση, παλαιοκομματικής …..κοπής. Αντιπροσωπεύει το θλιβερό φαινόμενο που ένας διαμένει στην Αθήνα με την οικογένειά του και θυσιάζεται και κατεβαίνει στο χωριό του για να το σώσει. Βεβαίως τούτο το φαινόμενο συναντάται στον χώρο της δεξιάς και μόνο. Το δυσάρεστο είναι που οι συγχωριανοί του τον ανταμείβουν με την ψήφο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου