theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Ο ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΣΤΗ ΖΑΧΑΑΡΩ!!!

      Με μεγάλη επιτυχία έγινε χτες το πρωί στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως η συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γραμματέα του Πάνο Σκουρλέτη με παραγωγικές τάξεις της  πρωτογενούς παραγωγής και πολλούς ντόπιους φίλους και μέλη του κόμματος. 
  Εκ μέρους της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος & αναπληρωτής Δημάρχου Δήμητρα Σκαλτσά, όπου και τους καλωσόρισε, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φώτης Αλεξανδρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Φώτης Καλογερόπουλος. 
    Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, ο επικεφαλής  του τμήματος της Αγροτικής πολιτικής Φάνης Κουρεμπές & πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ και ο συντονιστής της νομαρχιακής  Ηλείας Γιώργος Σαϊτάς.
   Πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν ισχυρή η παρουσία στελεχών του  ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας με πρώτους τους πρώην βουλευτές Δημ. Μπαξεβανάκη και Μάκη Μπαλαούρα. Επίσης παραβρέθηκαν ο δ.σ. και Ζουρτσάνος επιχειρηματίας Χρήστος Τάγαρης, ο πρόεδρος των ελαιοτριβείων της περιοχής, Δημ. Νικολακόπουλος και από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ολυμπίας ο αντιπρόεδρος Φώτης Βλάχος.

    Εξαρχής προηγήθηκαν οι ερωτήσεις -τοποθετήσεις και ακολούθησαν οι απαντήσεις των Σκουρλέτη, Καλαματιανού και  Κουρεμπέ. Κυρίως τα ουσιαστικά θέματα που εθίγησαν ήταν η χαμηλή έως μηδενική ανάπτυξη της περιοχής, Ο Καϊάφας και το θρυλικό Π.Δ.  για την προστασία της παραλιακής ζώνης.  
     Για την ανάπτυξη τοποθετήθηκε πολιτικά ο Πάνος Σκουρλέτης κριτικάροντας εν ολίγοις τις λαθεμένες επιλογές του νεοφιλελευθερισμού (ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών όπως ενέργεια, νερό κτλ.) ο δε Καλαματιανός αναφέρθηκε στο αγροτικό πρόβλημα κυρίως του λαδιού αλλά και στο Π.Δ. Εντύπωση έκανε που τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν αντιτίθεται με την ανάπτυξη, αντίθετα αλληλοσυμπληρώνονται και ότι η Ισπανία για την πτώση του λαδιού προέβη σε οικονομική πριμοδότηση των ελαιοπαραγωγών, πράγμα που αρνήθηκε ο Μητσοτάκης επικαλούμενος την αρνητική άποψη της Ε.Ε.  . Για τα αγροτικά προβλήματα μίλησε ο Κουρεμπές ο οποίος   υπερτόνισε ότι ο κύριος λόγος των πολλών προβλημάτων κυρίως στην αγροτιά είναι η παντελής έλλειψη των Συνεταιρισμών. 
    Το ίδιο υποστήριξε και ο Καλαματιανός.
      Προσεχώς θα αναρτήσουμε τις σπουδαιότερες τοποθετήσεις ή μεγάλα κομμάτια αυτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου