theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ


    Μέγα θέμα που κουβεντιάζεται σε όλο τον δήμο Ζαχάρως είναι εάν λειτουργήσουν οι καντίνες στην παραλία. Βεβαίως στις καντίνες έχουν εκδοθεί άδειες και από το υγειονομικό αλλά και από τον δήμο, κι αυτές σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση  47458ΕΞ2020 και την κάτωθι σχετική διάταξη: 


Καντίνα: Η hot στάση της παραλίας και 3 tips επιτυχίας! - METRO ...H παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού είναι δυνατή, για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, ιδίως για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ξαπλωστρών, ομπρελών, λειτουργία αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου τροχήλατου αναψυκτηρίου, καθώς και τραπεζοκαθισμάτων, εφόσον εξασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση του κοινού και ανάλογα με τη σύσταση του εδάφους του αιγιαλού, με τη διαδικασία και τους όρους των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 13 του ν. 2971/2001, όπως ισχύει.

 Τονίζεται ότι αναφέρει όπως και τα προηγούμενα χρόνια,[1] για  αυτοκινούμενο ή ρυμουλκούμενο τροχήλατο αναψυκτήριο με ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα. 
       Ήδη η συγκεκριμένη ΚΥΑ τροποποιήθηκε από την 56468/ΦΕΚ 2198/Β/5-6-2020 και η σχετική διάταξη αντικαταστάθηκε ως εξής:

Αγώνας δρόμου για τις καντίνες στις παραλίες | Εφημερίδα Πρωινή Η παράγραφος β’ του άρθρου 12 αντικαθίσταται ως εξής: «Η παραχώρηση του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, γίνεται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, ιδίως για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, ξαπλωστρών και την λειτουργία αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου τροχήλατου αναψυκτηρίου, με την διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 13 του ν. 2971/2001, όπως ισχύει, και της παρούσας απόφασης»
   Με αυτά τα δεδομένα ο Δήμος αναμένει τη γνωμάτευση του νομικού του συμβούλου που είναι ένας μεγαλοδικηγόρος της Αθήνας, προκειμένου να καθορίσει τον τρόπο λειτουργίας όλων των καντινών.
  Μάλιστα το πρωινό χτες δ.σ είχε μοναδικό θέμα την έγκριση της αμοιβής του, που φτάνει τα 2800  ευρούλια.[2] 
    Το ακούσατε;
  Οπότε έπονται εξελίξεις....

 [1] Όλα τα προηγούμενα χρόνια με τον Don pantazara οι καντίνες λειτουργούσαν με τις ίδιες άδειες και τους ίδιους όρους. Σύμφωνα δε με έγκυρες πηγές από το δημαρχείο το μεγάλο κόλπο ήταν ότι όλα τα πρόστιμα από το υγειονομικό για την μη νόμιμη λειτουργία των καντινών χρεωνόταν ο δήμος. Κι αυτό διότι εγγράφως είχε αναλάβει την ευθύνη. Τέτοιου εγγράφου  με υπογραφή μάλιστα του Σπύρου Μπηλιώνη μου έγινε επίδειξη. 
ΑΛΉΘΕΙΑ ΤΙ ΑΠΈΓΙΝΕ ΕΚΕΊΝΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ 
ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.; 
ΗΔΗ ΈΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 9 ΜΉΝΕΣ!!! 
  [2] Για τον νομικό σύμβουλο ανακύπτουν πολλά σοβαρά ερωτήματα με το κυριότερο γιατί ο δήμος δεν έχει έναν ντόπιο δικηγόρο ως σύμβουλο και ανατρέχει στην πρωτεύουσα και του ΄ρχεται ο κούκος αηδόνι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου