theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

 Αύριο δημοσιεύεται & στην "ΠΡΩΙΝΗ"

ΠΡΟΣ
                             ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΚΟΙΝ :  ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ : ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

   Πριν από αρκετά χρόνια , όταν αποφάσισα να σας στηρίξω και να είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές και σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις και πολύ περισσότερο από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου ως αντιδήμαρχος τουρισμού και προστασίας του περιβάλλοντος, προσδοκούσα μια παραγωγική και εποικοδομητική συνεργασία μαζί σας προκείμενου να επιτευχθεί κοινός σκοπός της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής μας .

  Προς επίτευξη αυτού του σκοπού είχα αντιληφθεί εξ αρχής την ανάγκη της άμεσης
επαναλειτουργίας του τουριστικού περιπτέρου Ζαχάρως ¨Παρά θιν αλός¨, συμμετέχοντας σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις επί του ζητήματος με την εταιρία ακινήτων του δημοσίου (ΕΤΑΔ). Παράλληλα, είχα τονίσει κατ΄ επανάληψη, ότι η επαναλειτουργία του παρά θιν αλός έπρεπε να επιτευχθεί ανεξάρτητα από την έκβαση της διαδικασίας ακυρώσεως του Προεδρικού διατάγματος, καθώς δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του ως άνω διατάγματος.
  Δυστυχώς για όλα τα παραπάνω ζητήματα μου αρνηθήκατε οποιασδήποτε μορφής συναντίληψη, ενεργώντας αυτοβούλως χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση.
Βασικό “θύμα” του χειρισμού του ΠΔ από εσάς υπήρξε το Παρά θιν αλός του οποίου παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις σας, στην πραγματικότητα δεν επιδιώξατε σοβαρά την επαναλειτουργία του. Αντίθετα κάνατε επιλογή διόλου αυτονόητη και υψηλού ρίσκου να εμπλέξετε την επαναλειτουργία του με το ζήτημα ακύρωσης του ΠΔ και να εισέλθετε σε δημόσιες αντιπαραθέσεις με την ΕΤΑΔ (τις οποίες πληροφορούμασταν ‘κατόπιν εορτής”).
Κυρίως όμως ,προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το Παρά θιν αλός ως μοχλό πίεσης προς την κοινή  γνώμη, αποκρύψατε -όπως αποκάλυψα στα τέλη του περασμένου έτους- το από 13-8-20 έγγραφο ­­του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο οποίο ερμηνεύει με επωφελή τρόπο για το δήμο μας τις διατάξεις του ΠΔ, καθιστώντας εφικτή την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Παρά θιν αλός και την εν ευθετώ χρόνω λειτουργία του.
  Αντί λογοδοσίας και απαντήσεως στα ερωτήματα που δημόσια έθεσα με αφορμή την απόκρυψη του ανωτέρου εγγράφου , ψελλίσατε αστείες δικαιολογίες, επιλέγοντας να εξακολουθείτε να αγνοείτε το σημαντικότατο αυτό έγγραφο και να προβείτε στη διαγραφή μου από την παράταξη σας, σε μια παρωδία ενδοπαραταξιακής “πειθαρχίας”, σαν να επρόκειτο για ένα επουσιώδες θέμα..
  Μετά την έκδοση της απορριπτικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι ορατό το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα βασικά αναπτυξιακά του δήμου μας εξαιτίας του εκ μέρους σας χειρισμού των θεμάτων του ΠΔ και της επαναλειτουργίας του Παρά θιν αλός.
    Εμφανίζεσθε έτσι, ως δήμαρχος Ζαχάρως για μια ακόμη φορά κυριολεκτικά στο “και πέντε” να αδυνατείτε να εισφέρετε μια εποικοδομητική πρόταση στον διάλογο με τους αρμοδίους φορείς,, επιμένοντας στη ρητορική της “ταφόπλακας” για τον τόπο, εναποθέτοντας τις ελπίδες σας στην καταγγελία στις αρχές της ευρωπαϊκής ένωσης, χωρίς την εκπόνηση κανενός αναπτυξιακού σχεδίου για τον τόπο, και απολυτή αδυναμία προσαρμογής στις υφιστάμενες συνθήκες..
      ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ..
   Με όλες αυτές τις ενέργειες σας, για έμενα είναι αδύνατον να συνεχίζω να φέρω τον τίτλο του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Προστασίας Περιβάλλοντος, καθώς έχετε υπονομεύσει ανεπανόρθωτα την οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία μας, με τις θεμελιωδώς αποκλίνουσες από τις δίκες μου, απόψεις σας επί των βασικών αναπτυξιακών ζητημάτων της περιοχής μας και τον εκ μέρους σας μονομερή και εμμονικό χειρισμό τους, που μόνο δεινά για τον τόπο μας προοιωνίζουν.
    Υποβάλλω ως εκ τούτου την παραίτηση μου από την ως άνω θέση, καθώς και από μέλος των λοιπών επιτροπών του δήμου μας, απευθύνοντας σας ένα ύστατο ερώτημα: Αλήθεια, με ποια νομιμοποίηση αποφασίσατε και δρομολογείτε τον ουσιαστικό ενταφιασμό της περιοχής μας?
    Ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και τιμώντας τους πολίτες που με στήριξαν με τη ψήφο τους και θέτοντας ως προτεραιότητα το καλό του τόπου, υπόσχομαι να συνεχίσω να αγωνίζομαι για όλα τα ζητήματα με την ίδια μαχητικότητα και ακεραιότητα.
Επιδίωξη μου ,και το έχω καταστήσει σαφές είναι να προσφέρω στους συμπολίτες μου, να προσφέρω στον τόπο.
 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου