theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ .."ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ"

ΠΡΙΝ 

      Αύριο θα έλθει ο πρωθυπουργός στη κατακαημένη, κατακαμένη, ξεχασμένη και ριγμένη Ηλεία.
   

Ως πρωθυπουργός είναι καλοδεχούμενος, αρκεί να μιλήσει καθαρά και σταράτα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα μείζονα προβλήματα του Νομού μας και όχι, όπως συνεχώς πράττει, με επικοινωνιακές πομφόλυγες, ασάφειες, αοριστίες και υπεκφυγές.
1.    Δρόμος Πάτρα-Πύργος
Προφανώς δε θα κάνει αυτοκριτική, δε το συνηθίζει άλλωστε, γιατί ο δρόμος, όπως είχε προγραμματιστεί από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχε παραδοθεί εντός του επόμενου έτους, 2022, ενώ με τις δοσοληψίες κυβέρνησης ΝΔ- Καραμανλή, στη καλύτερη θα είναι έτοιμος στο τέλος του 2024. Να μας πει, λοιπόν, αν και πότε θα δώσει την έγκριση η Κομισιόν, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και όχι ασάφειες…
2.    Πανεπιστημιακές Σχολές     
Να μας πει συγκεκριμένα αν στους άμεσους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του είναι η επαναφορά ή έστω η ίδρυση νέων σχολών που να ταιριάζουν με το πολιτισμικό φορτίο της Ηλείας.
3.    Νοσοκομεία
Για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, που σήμερα η κυβέρνηση το κατάντησε εμβολιαστικό κέντρο, ποια είναι η προοπτική του; Να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας; Όσον αφορά του Πύργου, ουσιαστικά με τη κυβέρνηση ΝΔ, και πριν την επιδημία έχει δεν έχει παύσει μόνο να είναι ένα πλήρες μητροπολιτικό νοσοκομείο, αλλά βρισκόμενο εκτός της «Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Να μας πει, τελικά, αν θα υπάρξει σοβαρός υγειονομικός χάρτης της Ηλείας.   
4.    Άμεσα έργα και Φορέας ανασυγκρότησης Ηλείας
  α)Στην πυρόπληκτη και ως εκ τούτου πλημμυρόπληκτη (και από κλιματική κρίση) χρειάζονται άμεσα έργα και δράσεις. Αποζημιώσεις στους πληγέντες, αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και επανορθώσεις στις πληγείσες περιοχές.
    β) Μπορεί η πλειοψηφία των αιρετών αυτοδιοίκησης να μη προσπάθησε (ή, έστω, να μη κατάφερε) να αγωνιστεί για τη δημιουργία ενός Πανηλειακού μετώπου που θα οδηγούσε σε φορέα ανασυγκρότησης της Ηλείας, όπως έγινε στην Εύβοια. Όμως, έστω και τώρα να διαμηνυθεί στον κ. Μητσοτάκη, πριν κατέβει στην Ηλεία, ότι είμαστε ανυποχώρητοι στη δημιουργία ενός φορέα ανασυγκρότησης. Δεν είναι ούτε λογικό ούτε συμβατό με διεκδικήσεις, το ρόλο αυτό να τον παίζει στη πολιτική σκηνή ο ΣΥΡΙΖΑ (και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης) που στρίμωξε και οδήγησε σε αμήχανες δικαιολογίες πολλές φορές τη κυβέρνηση και εδώ οι φορείς να ψελλίζουν κάποιες εγκλήσεις και τελικά να μένουν αδρανείς…
Αν ο κ. Μητσοτάκης αύριο ανακοινώσει κάτι τέτοιο, τότε θα οφείλεται κυρίως στην έντονη πίεση ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς οι Ηλείοι θα εξακολουθούμε να κινούμαστε για το θεαθήναι, παραμένοντας αδρανείς; 
Μάκης Μπαλαούρας
ΜΕΤΑ
             Α]            "ΒΌΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ" στην Αρχαία Ολυμπία,
από τον Πρωθυπουργό ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ !!!...
"και οι λίθοι κεκράξονται"
ΑΝΉΓΓΕΙΛΕ ΕΠΙΣΉΜΩΣ, ότι
Θα πωλούμε σε αστρονομικές τιμές, το λάδι των ελιών που είναι στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας (!!!)...
Δείτε τι ακριβώς είπε ο άνθρωπος:
" ...πόσα ελαιόδεντρα έχουμε αυτή τη στιγμή έχει το Υπουργείο Πολιτισμού εντός του αρχαιολογικού χώρου. Το λάδι το οποίο μπορεί να παράγεται μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή μπορεί να μπορεί να πουληθεί. Είναι μία ευκαιρία να δούμε τη σύνδεση μεταξύ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του πρωτογενούς τομέα..."
Ακριβώς αυτό είπε, δείτε από το σάιτ του Δήμου
Σωθήκαμε!!!...,
Σωθήκαμε, ακούσατεεεεεε χριστιανοί.
Υ. Γ. Κάτι μου θυμίζει από ένα παλιό Δήμαρχο που μοίραζε σακουλάκια χώμα και φύλλα ελιάς από τον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, στην Κόκα Κόλα...
Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Β]       Ούτε καν χάντρες για τους ιθαγενείς...

    Με άδεια χέρια και στα γρήγορα "ξεπέταξε" την Ηλεία ο κυβερνητικός θίασος.
Δεν μας είπαν κουβέντα για τα πανεπιστημιακά τμήματα που έκλεισε η ΝΔ.
Δεν μας είπαν κουβέντα για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία όπου στοιβάζουν 26 και 27 μαθητές.
Δεν μας είπαν κουβέντα για τις δομές υγείας που έχει διαλύσει η ΝΔ.
Δεν μας είπαν κουβέντα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας - Πύργου, την κατασκευή του οποίου σταμάτησε η ΝΔ.
Δεν είχαν να πουν τίποτα για το αθλητικό κέντρο της Ολυμπίας, τίποτα για τον δρόμο Ολυμπία - θάλασσα.
Και φυσικά δεν τόλμησαν να επισκεφθούν ούτε ένα πυρόπληκτο χωριό. Δεν δέχτηκαν καν να συναντήσουν εκπροσώπους των πυρόπληκτων.
Πολύ φτωχή η κυβερνητική παράσταση. Δεν είχε καν χάντρες για τους ιθαγενείς!
Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου