theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ

 Και πάλι οι ολετήρες του Νομού ζητάνε να γίνουν
  οι ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ (!!!).....

     Πριν από πολλά χρόνια το ίδιο αίτημα (εποχή του πολιτικού Θανάση Κανελλοπούλου) ζητούσαν τις Φυλακές για να ....σώσουν και "εκπολιτίσουν" την πέτρινη Πολιτεία, την ιστορική Ανδρίτσαινα. 
Ήταν του γνωστού δόγματος "Κλείνουμε Σχολεία, ανοίγουμε Φυλακές", αντίθετο από το σωστό που ξέραμε.... 
Τότε ξεσηκώθηκαν όλοι οι υγιείς φορείς και οργανώσεις του Νομού και απέτρεψαν αυτό το ανοσιούργημα που θα έφερνε την υποβάθμιση του ιστορικού χώρου, την άνθιση των ναρκωτικών και των κάθε είδους παραβατικών των Φυλακών.. 
Δυστυχώς και σήμερα με πρωταγωνιστές τον πρώην Υπουργό "Πολιτισμού" Κ. Τζαβάρα, ένα βουλευτή της ΝΔ και το γνωστό Δημοσιογραφικό συγκρότημα του Λ. Βαρουξή, θέλουν να γίνουν οι Φυλακές δίπλα στο Παγκόσμιο Μνημείο του Επικούριου Απόλλωνα !!!..[κλικ ΕΔΩ]
"Ευεργέτες" του Νομού και οι δύο. Ο πρώτος έδωσε 4 εκατομμύρια Ευρώ για να γίνει ιλουστρσιόν ο Αγ. Νικόλαος Πύργου (ενώ δεν είχε πάθει καμία ζημιά!)  και άφησε τον Επικούριο Απόλλωνα με την αποκρουστική κουκούλα και ο δεύτερος (μικρόΜπερλουσκόνι της Ηλείας) γνωστός και μη εξαιρετέος για τις παντοειδείς ..."πολιτιστικές" του δράσεις (!!!)....
Θα αντιδράσουμε σήμερα, όπως κάναμε τότε το 1978; 
Ίδωμεν!....
ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ


      Με αφορμή το το άρθρο του φίλτατου Σωτήρη ανατρέξαμε στο αρχείο της ιστοσελίδας μας, οπότε αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω σχετικό: 

                                   ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ
     Έτσι χαρακτήρισε τις φυλακές σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κων. Φουρλής, δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Ζαχάρως και υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του ΄98, υποστηριζόμενος μάλιστα από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.
     Ορισμένες αρχές και απόψεις, γενικής φύσεως, είναι κορωνίδες και αποτελούν τη λυδία λίθο για όλες τις άλλες που συγκροτούν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ατόμου. Στην ουσία αυτές είναι τα βάθρα της προοδευτικότητας, της ανθρώπινης δεοντολογίας και ακόμη της ανθρωπιάς και αν θέλετε και του χριστιανισμού.
    Μία από αυτές, μάλιστα με προεξάρχουσα θέση, είναι ο σεβασμός, η αποδοχή και η αγάπη απέναντι σε ΟΛΟΥΣ τους συνανθρώπους μας, πόσο μάλλον στους ομόφυλους και ομόθρησκους.

Η αντίληψη που χαρακτηρίζει μια κατηγορία συνανθρώπων σκουπίδια και ανθρώπινη χωματερή δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω. Όποια κι αν είναι αυτή η κατηγορία, ακόμη και οι φυλακισμένοι, βαρυποινίτες ή υψίστης ασφαλείας. Οι φυλακισμένοι έχουν απολέσει την ελευθερία τους και ως έγκλειστοι παρίες εκτίουν την νόμιμη ποινή τους προς τιμωρία και παραδειγματισμό. ΄Όμως ποτέ δεν παύουν να είναι άνθρωποι με ότι απ΄ αυτό απορρέει. Κι ας μην πάμε σε γονίδια, μεταλλάξεις και τέτοια παρεμφερή.
   Αλλά ακόμη κι ο Χριστός σταυρώθηκε μεταξύ δυο ληστών και κακούργων.
   Όταν χτυπούν την πόρτα του γείτονα, έρχεται η σειρά και της δικής σου, λένε. Αυτός είναι νόμος. Έτσι ακριβώς το ίδιο, όταν αρχίζεις από κάποιους έστω τους φυλακισμένους να τους θεωρείς απορρίμματα για την χωματερή, το επόμενο βήμα είναι για τους άλλους συνανθρώπους που είτε είναι διαφορετικοί στο χρώμα, στη θρησκεία, στην ερωτική βούληση (μαύροι, μουσουλμάνοι, τσιγγάνοι, αλβανοί, ομοφυλόφιλοι) είτε είναι θύματα και αποκαίδια της κοινωνικής καύσης (τοξικομανείς, αλκοολικοί). Και η κατρακύλα σταματιμό δεν έχει. Φθάνει στους άλλους κατατρεγμένους της κοινωνίας, τους ανάπηρους, τους ψυχασθενείς, τους πολύ κοντούς τους πολύ ψηλούς τους γέρους … και η λίστα του τρόμου συνεχώς αυξάνει.
    Όλοι αυτοί στο καθαρτήριο, στον Καιάδα.
    Θέση έχουν μόνον οι ικανοί, οι εύρωστοι, οι γεροί, οι Άριοι.
    Ανθρώπινες χωματερές ήταν τα Άουσβιτς και τα άλλα κρεματόρια του ναζισμού. Εκεί προς δόξα του εξαγνισμού, όπως τα σκουπίδια τώρα στις σύγχρονες ΧΥΤΑ, τσουβάλιαζαν τους ανθρώπους στην αλυσίδα της ανακύκλωσης και τους έκαναν σαπούνια.
    Με ένα λόγο τέτοιες έννοιες και αντιλήψεις δεν συνάδουν και δεν έχουν καμία σχέση με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Εντάξει;
   Είναι αντιλήψεις πέρα για πέρα αντιεπιστημονικές, απολυταρχικές με μεγάλη δόση έρποντος ρατσισμού και φασιστικοειδούς απόχρωσης.
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Τελεία και παύλα.
                             Θεόδωρος Κόλλιας
        Πρόεδρος του Συλλόγου  Γιαννιτσοχωριτών Αθήνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου