theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΈΡΑ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

   Εάν θέλετε να γίνετε μάρτυρας ενός Φυσιολατρικού & Οικολογικού προσκυνήματος μαζί με ένα λαϊκό τσιμπούσι - πανηγυράκι, ελάτε την Παρασκευή το πρωί [10π.μ περίπου] στον ΄Αη Γιώργη τον Μπουζαίο. Είναι ένα εκκλησάκι στο μικρό βουνό επάνω από την Ελαία{Μπούζι}, περί τα 100 μέτρα διαδρομή, από τη διασταύρωση της Ελαίας με την Εθνική οδό, προς το νεκροταφείο του χωριού. 


       Είναι μια πανοραμική τοποθεσία με καταπληκτική θέα στο Ιόνιο. Εδώ παλαιόθεν μαζεύονταν προσκυνητές από όλα τα γύρω χωριά, Μπούζι, Φόνισσα, Κοπάνιτσα, Καημένη Γυναίκα, Αγαλιανή, Βανάδα και έφεραν μαζί τους διάφορα φαγώσιμα, καλόύδια, τυριά, πίτες και κοψίδια και πάντα με συνοδεία κράσου. Οπότε γινόταν τρικούβερτο γλέντι με χορούς και τραγούδια με το στόμα από τις καλλίφωνες κυράδες. Τα κλαριά λύγιζαν και οι μούσες κρυφοκοιτούσαν ακίνητες από τη ζήλεια.
  Να ξηγιόμαστε να μην παραξηγιόμαστε, σας καλώ να παραβρεθείτε καθόλου με σκοπό τη χριστιανική κατάνυξη και λατρεία αφενός γιατί οι τέτοιοι πλέον είναι χορτασμένοι μετά τις τόσες γονυκλισίες και προσκυνήματα των προηγούμενων ημερών και αφετέρου γιατί τυγχάνω ξένος   με όλα αυτά.
    Μέχρι το νεκροταφείο ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, οπότε περπατάμε περί τα 300 και  μέτρα και τσακ στον Αη Γιώρη, που θα σας καλοδεχτεί ...καβάλα στο άλογό του.
ΑΥΡΙΟ ΔΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ 
ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου