theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ....ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  Τι είναι η άτιμη μνήμη! Άλλα πράγματα, γεγονότα, συμβάντα, πρόσωπα ακόμα και πρόσφατα τα έχει αποσβέσει με σφουγγάρι όπως τους πίνακες με κιμωλία στην τάξη και άλλα, ακόμα και πολύ παμπάλαια, τα έχει γράψει ανεξίτηλα και μένουν εσαεί. 
   Τούτο π.χ. το θυμάμαι λες και ήταν χτες. Θα πηγαίνουν 5 για 6 χρόνια, όταν ο προηγούμενος δήμαρχος ήταν ακόμα αξιωματική αντιπολίτευση και ήμουν δίπλα του, φίλοι. Μπαίναμε λοιπόν ένα πρωινό στου Μωραϊτη τον καφενέ και λέγοντας κάτι σχετικό για τους γονείς και τα παιδιά, του κάνω την εξής ερώτηση:
- Εσένα ο πατέρας σου πολιτικά που ήταν; 
- Κεντρώος ήταν σε όλη του την ζωή..
 Και συνεχίσαμε περί άλλα  τυρβάζοντες..
             Πέρασε καιρός από τότε και κάποιος φίλος Ζαχαραίος μου έστειλε το κάτωθι κομμάτι από  την στρατιωτική ιστορία με θέμα:  

Ζαχάρω Ηλείας, οι τρεις επιθέσεις του ΔΣΕ,

Αντιστράτηγος ε.α Ζήρος Ασημάκης,Μαρ 1961 

ΖΑΧΑΡΩ

Και οι τρεις αποτυχούσαι επιθέσεις των Κομμουνιστοσυμμοριτών 

εναντίον της ανωτέρω Κωμοπόλεως.

ΣΤ΄ Ν’ απονεμηθώσι αι νόμιμαι ηθικαί αμοιβαί εις τους κάτωθι κατοίκους της Ζαχάρως, διότι άλλοι διαρκούσης της μάχης συμμετέσχον ενεργώς εν όπλοις και άλλοι εν συμπράξει μετά των μαχομένων και άλλοι ευθύς μετά την μάχην επεδείξαντες ηρωϊσμόν και αυταπάρνησιν, συντελέσαντες και ούτοι εις την επιτυχή έκβασιν του αγώνος, ήτοι: 1/ Δόμνα Ευγ. Διον. Γιαννακοπούλου, 2/ Φωτούλα Ευγ. Διον. Γιαννακοπούλου, 3/ Βάσω Χείλιου, 4/ Ελπινίκη Θυγ. Διον. Σασσόπουλου, 5/ Βεατρίκη Ευγ. Διον. Σασσόλου, 6/ Φώτιον Δημήτρουλαν, 7/ Αριστομένην Ηρ. Κριτσέλην, μαθητρίας και μαθητάς του Γυμνασίου, 8/ Γεώργιον Διον. Τζαμαλούκαν Ιατρόν, 9/ Ιωάννην Θάνον, 10/ Σπύρον Ανδρέου Σάσσαλον 11/ Λεωνίδαν Θεοδ. Παναγόπουλον, 12/ Ιωάννην Αλεξανδρόπουλον Συμ/φον, 13/ Αθανασία Χ. Ιωάννου Χριστοδουλοπούλου, 14/ Αγγελική Ευγ. Γρηγορίου Γιαννοπούλου, 15/ Ευαγγελία Θυγ. Ηρ. Κριτσέλη, 16/ Γεώργιον Τζέμον, 17/ Ευγενίαν Παπαφωτίου, 18/ Αναστάσιον Μοτράγκον, 19/ Γεώργιον Κων/νου Ζιάταν και 20/ Διονύσιον Κων/νου Ζιάταν.
Ούτω έληξεν η Δευτέρα επίθεσις των Συμμοριτών κατά της ΖΑΧΑΡΩΣ με πλήρη συντρηβήν των και με μεγάλας απωλείας των Συμμοριτών. [1]

Τα συμπεράσματα δικά σας για του
 κομμουνιστοσυμμορίτες 
και κομμουνιστοφάγους εθνικόφρονες

      Έτσι για την ιστορία του τόπου μας αναφέρω και μια κουβέντα που είχα με τον αείμνηστο μπάρμπα-Γιάννη Μητρόπουλο, τον πατέρα του σημερινού δήμαρχου, που μια μέρα καθόμαστε έξω από το καφενείο στο χωριό. Μου  έλεγε λοιπόν διάφορα από την Κατοχή και την Αντίσταση, μια και ήταν όχι μόνο μεγάλος αγωνιστής στη ζωή με τα πρόβατα και τα κουτσούβελα και κουτσός από πάνω αλλά και βέρα δημοκρατικός που είχε πάρει μέρος στην Αντίσταση. Και μου εξιστόρησε το εξής:
"Παλιά που έγινε η συνταξιοδότηση των Αντιστασιακών επί ΠΑΣΟΚ, πήγα στον  Αλεξανδρόπουλο στη Ζαχάρω για να μου δώσει μια βεβαίωση ότι ήμουνα Αντιστασιακός, επειδή το ήξερε ως συμβολαιογράφος και μου αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν ανακατεύεται με τέτοια, λες και του ζήτησα λίρες..".

[1]Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το θέμα που είναι εκτενές και λεπτομερές κλικ ΕΔΩ 


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου