theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

ΡΟΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ

          Ότι και να πείτε ότι η
 Τριανταφυλλιά είναι πρώτη!!!

     Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποια η κάποιος τουλάχιστον στην περιοχή μας που το αρνείται. Τέλος πάντων η Τριανταφυλλιά δεν έχει ανάγκη ουδενός τη μαρτυρία. Τόσα χρόνια οι πράξεις και τα έργα  της, ΠΡΟΣΦΟΡΑ στο χωριό της, την πάλαι πότε κόκκινη Καλίδονα, λάμπουν σαν το Βόρειο Σέλλας.
   Όπως και σε όλα τα χωριά, έτσι και στην Καλίδονα υπάρχουν μερικοί που πράγματι δεν την αποδέχονται ως μπροστάρισσα κι αυτό γιατί βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος. Υποψιάζομαι ότι ενέχεται και ένας άλλος λόγος με αρκετή πολιτική απόχρωση.... που θαμπίζει στο πρώτο από τα δύο υπέροχα δημοτικά άσματα που άδει η ίδια, η Τριανταφυλλιά!!!

[Το 2ο τραγούδι αναφέρεται σε ένα θέμα διττό που έχει δηλαδή δύο πρόσωπα. Το ένα μεταξύ πατέρα και κόρης, σύνηθες αλλά κυρίως βιασμός που διώκεται και το άλλο μεταξύ μάνας και γιού που τόσο τραγικά και συνταρακτικά θίγεται στο τραγούδι. Βεβαίως με συντάραξε το τραγούδι και θυμήθηκα το έργο του Μπερτολούτσι THE MOON [1979] που χειρίζεται το ίδιο θέμα με σπάνια καλλιτεχνική μαεστρία!]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου