theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

       Όλα τα παρακάτω που παραθέτω είναι πέρα για πέρα πραγματικά και συνέβησαν τη νύχτα των Χριστουγέννων. Με μια απλή ματιά συνάγεται καθαρά ότι είναι εμπρησμός. 
     Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
    Μεταξύ των αλλοδαπών μεταναστών που ζουν  και εργάζονται στο χωριό είναι και μερικοί Πακιστανοί. Οι άλλοι αλλοδαποί μετανάστες Βαλκάνιοι, Αλβανοί και Βούλγαροι, έχουν απόλυτα αφομοιωθεί στην τοπική κοινωνία, τούτα όμως τα παιδιά είναι ξεριζωμένα και μουτζωμένα και από τον Χριστό και από τον Αλλάχ και από τον Βούδα.. Ζουν στο χωριό σε δύσκολες συνθήκες προσμένοντας ένα ξεροκόμματο ζωής, κάνοντας εποχιακά κανά μεροκάματο γεμάτο ιδρώτα ψυχής και πόνο. Κι όμως πάντα, όταν ξεπεράσουν το στάδιο του φόβου ζωγραφισμένο στο χαμηλωμένο τους βλέμμα, το πρόσωπό τους είναι ανοιχτό με ένα χαμόγελο. Λοιπόν, όλοι τους 8 νομάτοι της πρώτης νιότης, πατριωτάκια από το ίδιο χωριό το Χαν ζούνε  στο ίδιο σπίτι κατά κάποιο τρόπο συνεργατικό και αλληλέγγυο. Από όλους ο πιο παλιός μένει 8 χρόνια στο χωριό και όπως μου δήλωσε αγαπά την Ελλάδα και δεν θέλει ποτέ να την αποχωριστεί για κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Μάλιστα έχει το όνομα Χαν όπως το χωριό του και είναι ο μόνος που έχει κανονικά χαρτιά και σκαμπάζει δυο-τρεις ελληνικούρες.     


  Ο Χαν λοιπόν με τη βοήθεια και των άλλων σε ένα μικρό παρατημένο θερμοκήπιο της "νοικοκυράς"  αφού το έντυσαν με τα απαραίτητα νάιλα, φύτεψαν λαχανικά (μπρόκολα και κουνουπίδια) έτσι για να προσθέσουν λίγο στα ελάχιστα εισοδήματα και σε καμιά εικοσαριά μέρες θα μάζευαν την πρώτη σοδειά. 
     Προχτές τη Δευτέρα των Χριστουγέννων έμαθα ότι κάποιοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν το θερμοκήπιο. Παίρνω το Χαν και πάμε στο χωράφι. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις τον εμπρησμό. Πω, πω τούτοι οι έρμοι είναι μουτζωμένοι και από τον Χριστό και από τον Αλλάχ και από τον Βούδα.. Δυστυχώς κάηκαν όλα τα νάιλα, και επάνω  και δίπλα και μαζί καταστράφηκαν αρκετά φυτά. Το δράμα είναι ότι είμαστε στη μέση του χειμώνα και είναι απίθανο να επιζήσει κάποιο φυτό. Πάνε και τα μπρόκολα, πάνε και τα παραπούλια, μαζί και οι μικρές ελπίδες.  
  Τι να πω; Μα καλά εκείνος ο Θεός δεν βλέπει τίποτα; Ας είναι, όπου φτωχός και η μοίρα του. 
   Ποιος έκανε τέτοιο έγκλημα; Ότι είναι εμπρησμός κάνει μπαμ...
  Σίγουρα δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη για όσα παρακάτω θα ισχυριστώ, όμως όλες οι ενδείξεις στάζουν φαρμάκι, μισαλλοδοξία και απανθρωπισμό και όλα είναι στίγματα  κι αποτυπώματα της μισητής εγκληματικής οργάνωσης, της Χ.Α.. Η φασιστική μπότα μπορεί να μην αφήσει χνάρια αλλά αφήνει έντονη μυρουδιά. Μα είναι δυνατό ένας άνθρωπος, όποιας θρησκείας και εθνικότητας να διαπράξει μια τέτοια αποτρόπαιη πράξη;


    
    Επιπροσθέτως αξίζει να δώσετε σημασία στα λόγια του Χαν, ότι δράστης είναι κάποιος Αλβανός ή κάποιος εξ αμελείας που πέταξε το σπίρτο. Με μια σιγουριά απέκλεισε τη Χ.Α και μάλιστα ισχυρίσθηκε ότι τόσα χρόνια δεν είχαν κανένα πρόβλημα με δαύτους. Εγώ τα πήρα ως λόγια φόβου και λαχτάρας και μη ξεχνάτε ότι σε τούτο εδώ το χωριό στις τελευταίες εκλογές η κάλπη έβγαλε 70 χρυσάβγουλα.
    Για μια στιγμή είπα να πάω στον Εισαγγελέα αλλά αμέσως   σκέφτηκα ..τα χαρτιά και την απέλαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου