theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

H XAMENH ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΙΑΣ


45 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΙ [6 ΜΙΚΡΆ ΠΑΙΔΑΚΙΑ]

      Στις 4.00 μ.μ πήγα στο Λιτρουβιό, στο Μπούζι και αφού τελείωσα κατέβηκα στο χωριό να συναντήσω τον φίλο και σύντροφο πρόεδρο της Ελαίας, Άρη Σκλάβο και εκεί έμαθα ότι στο ωραίο  Πνευματικό Κέντρο φιλοξενούνται καμιά 45αριά ξένοι πρόσφυγες, έτρεξα εκεί και ιδού τι έμαθα:

     Στις 4.00πμ την περασμένη νύχτα με ένα φορτηγό  ήρθαν και κρύφτηκαν στο παραλιακό δάσος της παραλίας μεταξύ Αγιαννάκη και Ελαίας (1΄) κάπου 50-60 μετανάστες με σκοπό με ένα καράβι να μεταβούν στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας ή μέσω της Αλβανίας, πράγμα που δεν μπορέσαμε να διαλευκάνουμε. Επίσης μυστήριο παραμένει η εθνικότητά τους. Βέβαια ένας εθελοντής μεταφραστής, Πέρσης που ζει στην Πύλο επί 14 χρόνια ανέφερε και σε μένα αλλά και στην αστυνομία ότι είναι Σύριοι και Ιρακινοί. Εγώ πάντως σχημάτισα τη γνώμη και από την κουβέντα αλλά και από την εικόνα ότι πρέπει  να είναι Πέρσες. Για μένα η παρουσία του Πέρση μεταφραστή ήταν πολύ ανεξήγητη αν όχι ύποπτη, τέλος πάντων. 
 
     Το σίγουρο είναι ότι όλοι είναι νέοι άνθρωποι και πολλά αντρόγυνα με 6 μικρά παιδάκια.
   Αυτόι πού μου έκανε εντύπωση είναι η καλή οργάνωση του δήμου Κυπαρισσίας(1), φαγητό,νερά, στρώματα κουβέρτες αλλά και υγειονομική περίθαλψη (2) 
         Έχω την πεποίθηση ότι οι πρόσφυγες στο Μπούζι θα μείνουν για αρκετό καιρό, ιδού λοιπόν μια καλή ευκαιρία οι Σύλλογοι, Πολιτιστικοί και λοιπο,ί διάφορες συλλογικότητες αλλά ευαίσθητοι πολίτες να επιδείξουν στην πράξη τα ευγενή συναισθήματα της Φιλοξενίας και της Αγάπης (3)

(1΄) Ακριβώς στην περιλάλητη παραλία που ο Παπάς επιδιώκει να κτίσει τις 70 επαύλεις.
(1) Μπροστάρης στην προσφορά ο σύν. Άρης Σκλάβος και η Ιωάννα Μαραβέλη υποψήφια βουλευτής του Σύριζα Μεσσηνίας.
(2) Για αύριο κανονίσθηκε ο εμβολιασμός μιας μικρής στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας
(3) Να δούμε τι στάση θα κρατήσει η Εκκλησία και δη ο Δεσπότης Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου