theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΛΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Πραγματικά έμεινα άναυδος με τα τραγελαφικά γεγονότα στη Ζούρτσας που είχαν πρωταγωνιστές τον Μέγιστο Χουλιάρα (1) τους ντερβίσηδες απόστρατους (ΕΑΑΝ) (2) και τον αμίμητο στρατηγό νυν δήμαρχο Νικόλαο Φάμελο (3)Τελικά όλοι αυτοί εξέθεσαν και δυσφήμισαν τη Ζούρτσα και τους φορείς της και μάλιστα την εκπαιδευτική κοινότητα, που όλοι μας τιμούμε το ρόλο τους ως άξιους λειτουργούς και ύψιστους κοινωνούς.
Αποτέλεσμα εικόνας για σχολεια ζουρτσας     Θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά και ασχολούμαι ίσως υπέρ το δέον. Αφενός να βάλω τα πράγματα στη θέση τους μια και έχουν πάρει λαθεμένη πορεία με μεγάλη ευθύνη και του Ιόνιο fm(4) και αφετέρου να εξάρω τη θέση και τη στάση πρώτα των Δ/ντών των Σχολείων και μετά της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου και Γυμνασίου κ.Αλεξάνδρας Καπλάνη. 
Αποτέλεσμα εικόνας για σχολεια ζουρτσας   Αρχίζουμε από την τελευταία η οποία στο τηλέφωνο ήταν ρητή, απόλυτη και άκρως κατατοπιστική  Η Αλεξάνδρα λοιπόν, προς τιμή της, εξαρχής πήρε το μέρος των καθηγητών και τόνισε ότι όλοι οι συντελεστές του σχολείου, Μαθητές, Καθηγητές και Γονείς είναι μια γροθιά, μια οικογένεια. Επίσης εξαρχής μας ξέκοψε ότι κανείς από το σχολική κοινότητα δεν ήταν ενήμερος από κανέναν και απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρει και τα του Θεού τω Θεώ επικροτώντας τον Φάμελο ο οποίος μπροστά της πήρε τηλέφωνο τον Υφαντή και του μίλησε πολύ συναδελφικά και καθόλου απαξιωτικά.Δυστυχώς, μας είπε,  η Φιγαλία μας δυσφημίστηκε, ενώ τόσες φορές έχει φιλοξενήσει καλεσμένους και έχει ανοίξει τις αγκάλες της και μάλιστα και τους συγκεκριμένους απόστρατους της ΕΑΑΝ (5)  Τέλος τόνισε ότι το σχολείο πρέπει να μείνει μακριά από οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής και η εκδήλωση έπρεπε να γίνει υπό την αιγίδα της τοπικής τοπικής αυτοδιοικητικής  αρχής, όχι στο σχολείο εν ώρα μαθήματος, αλλά στο πνευματικό κέντρο που θα την παρακολουθούσαν όλοι οι κάτοικοι. 
     Μετέπειτα ήρθα σε επικοινωνία με τον Λυκειάρχη κ. Σεβετεκίδη και τον Δ/ντή του δημοτικού κ. Λαμπρόπουλο. Δεν χρειάζεται να γράψω ότι και οι δυο ήταν σφόδρα υπέρ της αλήθειας, πρωταρχικού στοιχείου του λειτουργικού καθήκοντος (6) Ακούστε τον κ. Σεβετεκίδη τι μας είπε, με την άδεια που πηγάζει από το δίκαιο και την αλήθεια και την αλήθεια.
   Και ο κ. Λαμπρόπουλος μίλησε περίπου με την ίδια γλώσσα  και μετριοπάθεια του Λυκειάρχη. Ανέφερε δε ότι ο Χουλιάρας ήταν μαθητής του και τον ξέρει πολύ καλά. Αναφέρω μόνο μια φράση του: "Ο χουλιάρας έχει πρόθεση να προσφέρει αλλά τα κάνει πατάτες"
     Τελειώνω με την εξής νομοτελειακή αρχή:
   Οποιοδήποτε άτομο όσο και υψηλό πόστο κι αν κατέχει στον κρατικό και αυτοδιοικητικό μηχανισμό( βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι και λοιποί)δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρέμβει στα του σχολείου, εκπαίδευση και λειτουργία. Κύριος και μόνος υπεύθυνος  είναι ο Σύλλογος των διδασκόντων, που εν τέλει είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου( Όργανα και Επιτροπές παιδείας κτ.λ.)
(Υστερόγραφο: Πρέπει να θίξουμε και την λαθεμένη αντίληψη που διατυμπανίζουν πολλοί Ζουρτσάνοι αλλά και μερικοί άλλοι καλώντας το δήμο μας Ζαχάρως - Φιγαλίας λες και αποτελούν ζεύγος και η κυρία κράτησε και το δικό της επίθετο. Ίσως είναι μια μορφή αυτάρεσκης ικανοποίησης.

(1) Αλήθεια για να κάνει τέτοια πατάτα και μετά να προσπαθεί με καταφανή ψέματα να βγει από πάνω κιόλας, πρέπει να είναι μεγάλο, μέγιστο ..... ο άνθρωπος. Θανάρα μου πιο σεμνά και πιο χαμηλά και ήσυχα, Εντάξει τα τόσα μαργαριτάρια που εκτόξευσες στο Ιόνιο fm (εκείνο το "άτυπος φορέας ενημερωτικός" ήταν όλα τα λεφτά) ας τα ρίξουμε στην παρακείμενη Νέδα, όμως εκείνα τα ψέματα που δυσφημούν φορείς και όργανα της Φιγαλίας δεν τα χωνεύει ούτε ο γάιδαρος. Επίσης ρε φίλε εκείνο τον Φιγαλεία  με ει,φαρδιά πλατιά στον τίτλο σου βγάζει μάτια, εντάξει δεν ήξερες δε ρώταγες; (κλικ ΕΔΩ). Προβαίνουμε σε σκληρή κριτική στο Θάνο γιατί στην ουσία προσφέρει έργο στη ΦΙΓΑΛΙΑ (με γιώτα!), παρά τις όποιες αδυναμίες και συγχύσεις και θέλουμε να γίνει καλύτερος.
(2) Οι καραβανομπασχήνες γενικώς έχουν κουκούτσι μυαλό κι αυτό ..πάλλεται από την υπερ εθνικόφρονη παλιγγενεσία και ίαση. 
(3) Στρατηγέ μου κρίμα τα σειρήτια σου και τις πλάκα σαρδέλες στο πέτο σου. Είσαι εγκάθετος του Πανταζή, έγινες αχυράνθρωπος  και χτυπάς προσοχή σε έναν αστυφύλακα, ίσον δεκανέα. Ούτε μια σταλιά αξιοπρέπεια. 
(4) Τελευταία έβγαλαν στον αέρα και τον Χρήστο Γιαννόπουλο, επικεφαλής της ελάσσονος   αντιπολίτευσης στη Ζαχάρω, αλλά ο Χρήστος δεν πάτησε την πεπατημένη του σταθμού. Αλήθεια γιατί το Ιόνιο fm δεν καλεί κάποιον φορέα της Ζούρτσας;  
(5) Οι εν λόγω απόστρατοι έχουν έρθει στη Ζούρτσα άλλες τρεις φορές και έχουν τύχει μεγάλης φιλοξενίας με πλούσια τραπεζώματα. Ασχέτως εάν οι ομιλίες, όπως μου εκμυστηρεύτηκε ένας φίλος Ζουρτσάνος δεν ήταν ...ανάλογες. Όπως βλέπετε οι κύριοι έχουν αποκτήσει μια "καλή" σχέση  και για το λόγο ότι στη Ζούρτσα ως γενέτειρα πολλών υψηλών αξιωματικών υπάρχει μια τέτοια αντίστοιχη ομοειδής ατμόσφαιρα.
(6) Στα λεγόμενα ήταν αυτήκοος  μάρτυς και η Λενάκος, η σύντροφός μου, ή οποία στο τέλος μου είπε: "Είμαι περήφανη για τους συναδέλφους.." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου