theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΛΟ ΓΕΝΙΚΟ !!!!!!!!! [ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ.}.

      .Α] Καγιάφας Β] Κέντρο ΥγείαςΓ] Αγορά Σταυρόπουλου Δ} Ζούρτσα  

     Μπλέξαμε με τις ελιές και τα λιοτρίβια και εν τω μεταξύ τα γεγονότα τρέχουν. Σιγά σιγά ας ξετυλίγουμε το νήμα αρχίζοντας με πιο άλλο; Τον Καγιάφα.
Αποτέλεσμα εικόνας για λουτρα καιαφα
   Α] Ο Καγιάφας λοιπόν σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργείου Τουρισμού εντάχθηκε στα ΕΣΠΑ 2014-2020 ως Συνδρομή στη βελτίωση δημόσιων υποδομών που συμβάλλουν στην αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της χώρας και την ανάπτυξη του τουρισμού  που συμπεριλαμβάνει και το "Πάρκο Οικοανάπτυξης Ιαματικών Πηγών Καϊάφα, Ολοκλήρωση και εκσυγχρονισμός βασικών Δικτύων Υποδομής και Ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων Τουρισμού Διημέρευσης με προϋπολογισμό  5 εκ €" (κλικ ΕΔΩ). 

    Υπόψη πρέπει να τονισθεί ότι   ο Καγιάφας είχε ενταχθεί και στα προηγούμενα ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 8 εκ. €. Δυστυχώς όμως το έργο ήταν συνδεδεμένο  με την Περιβαλλοντικη μελέτη και το περιλάλητο Π.Δ για την παραλία, οπότε ναυάγησε μια και το π.δ. δεν υπογράφτηκε. 
 Τώρα σύμφωνα με μαρτυρία του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Τάκη Γεωργακόπουλου είναι δράσεις ανεξάρτητες. Βεβαίως οι κυβερνήσεις του Σαμαροβενιζέλου τα προηγούμενα χρόνια έμπλεξαν τα πράγματα, το βάπτισαν Περιφερικό Πάρκο προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του Παπά και λοιπών Μεσσηνίων, πέρα από τη Νέδα και τελικά... έπεα πτερόεντα. 
Mακάρι να έχουν ξεμπλέξει τα δυο έργα και όλα να πάνε κατ΄ ευχήν.
Πάντως πιστεύω αυτές τις μέρες θα είμαστε σε θέση να σας πούμε περισσότερα για αυτό το καυτό θέμα.... 
Αποτέλεσμα εικόνας για κέντρο υγείας ζαχάρως    Β] Αλήθεια τι γίνεται με το θέμα του οδοντιάτρου στο Κέντρο Υγείας της Ζαχάρως; Οι άνθρωποι του Κέντρου, διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν υλικά και από την άλλη μεριά από το αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζουν το αντίθετο. Η ουσία είναι μία ότι δεν υπάρχει οδοντιατρική κάλυψη κι όπως και να είναι φταίει το υπουργείο που το όλο θέμα έχει γίνει  μια μεγάλη πατάτα. Εάν είναι δυνατόν να υπάρχει οδοντίατρος αλλά στα χαρτιά.
Και για αυτό το θέμα επίκειται συνάντηση με τον Δ/ντή του Κέντρου, γιατρού Προκόπη Παπαζαφείρη, αλλά και την καθύλην αρμόδια αντιδήμαρχο Αθηνά Γαλάνη, οπότε θα έχουμε πλήρη ενημέρωση και εικόνα.
Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει

      Γ] Όπως έχουμε επισταμένως αναφερθεί  (κλικ ΕΔΩ) στο κραυγαλέο σκάνδαλο της αγοράς   από το δήμο της οικίας του Σταυρόπουλου στην Κορδόρουγα πλέον έχει εγκριθεί η αγορά στο ύψος των 110 000 € από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το έμβασμα έχει φύγει  και οσονούπω γίνεται η πληρωμή στον ...ευεργέτη.


Αποτέλεσμα εικόνας για ζουρτσα      Δ} Τούτο το θέμα είναι πέρα για πέρα τραγελαφικό και κάπως έτσι το περιγράφουμε. Αναφερόμαστε στο ΜΕΓΑ θέμα της αναβολής της εκδήλωσης με ομιλίες των απόστρατων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού (ΕΑΑΝ), που είχε προγραμματισθεί για την παραμονή του Αγίου Νικολάου στη Φιγαλία στο αμφιθέατρο του Λυκείου και μάλιστα εν ώρα μαθήματος. Το άλλο το ευτράπελο είναι που  το πήρε το Ιόνιον fm και το έκανε το ΘΕΜΑ. (1)  Αντί να καυτηριάσει και να σιχτιρίσει μια τέτοια ενέργεια τα έβαλε με τον .....κακομοίρη τον δήμαρχο, που κι αυτός τέλος πάντων είναι της ίδιας ομοταξίας και δοτός. Εν πρώτοις σε όλους τους εμπλεκόμενους αφιερώνουμε με το μπαρντόν το σπαραξικάρδιο Σουριώδες ποιηματάκι. Προσεχώς θα επανέλθουμε όχι για τίποτα άλλο αλλά για να ενημερωθούμε για τη γνώμη και τη θέση των Δ/ντών Λυκείου και Δημοτικού,κ.κ. Σεβετεκίδη και Λαμπρόπουλου αντίστοιχα, της προέδρου του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Αλεξάνδρας Καπλάνη αλλά και του Δ/ντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 Ηλείας κ. Δημητρέλλου. Αν είναι δυνατόν ένας πολίτης ας είναι και ενεργός και "Εθελοντής της πολιτικής προστασίας του δήμου", όπως διατυμπανίζει και επαίρεται ο συγκεκριμένος διοργανωτής κ. Χουλιάρας (άτυπος φορέας ενημερωτικός όπως λέει) να επιτρέπεται να κανονίζει ομιλίες στη μαθητική κοινότητα ερήμην των υπευθύνων καθηγητών και δασκάλων. (2) Αλλά νομίζω ούτε κι αυτοί μπορούν καλέσουν ένα εξωσχολικό εν ώρα μαθήματος. Καλείται ο Γλέζος και πηγαίνει αλλά σε εθνικές γιορτές και επετείους. 
Θα επανέλθουμε ......
     ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΑΪΔΑΡΟΙ
Αχός βαρύς ακούγεται εκεί ψηλά στη Ζούρτσα
Από τη μια οι απόστρατοι μαζί με τον Θανάρα
Βγάλαν τα πλοία στο βουνό και κάνουνε αντάρα.
Και από την άλλη ο Στρατηγός, εν πλήρει εξαρτήσει
με όλα τα φυσεκλίκια του και ας μη μπορεί να ..πείσει.ι

Τρεις γάιδαροι μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα
Ο ένας ο οργανωτής φορέας με ανισότητα
Ο άλλος ο απόμαχος με κρατική οντότητα
Κι ο τρίτος αχυράνθρωπος  σειρήτια και κορώνα ΄

Αλίμονο  οι καραβανομπασκίνες με όλες τους τις σαρδέλες
να μπούνε στα σχολεία μας να γίνουνε και βδέλλες.
Πω πω τι πάθαμε παιδιά αυτό ούτε και στη χούντα
θέλουν να γράψουν την ιστορία μας με το πουλί και φούντα (3).

(1) Ομοίως στην ίδια λούμπα έπεσε και ο φίλος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος, όπως ακριβώς το ίδιο με το σοβαρό θέμα του Π.Δ για την παραλία. 
(2) Ο Χουλιάρας με τον δήμαρχο ήταν τάτσι μήτσι κότσι, τι ΄μεσολάβησε για να τσακωθούν και ο ένας να κατηγορεί και να υβρίζει τον άλλον μόνο αν βάλει το χεράκι του ο Επικούριος Απόλλων θα μάθουμε. 
(3) ".....Να μάθουν τα παιδιά ιστορίες που τις έχουμε εμείς και δεν τις έχουν τα σχολεία"κάπως έτσι τονίζει ο  πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού Ηλείας, Ζώης Υφαντής στο Ιόνιον fm (κλικ ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου