theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Το ξερίζωμα των κυπαρισσιών στο νεκροταφείο του Γιαννιτσοχωρίου αποτελεί ....μιαρότατη πράξη

Τούτη η άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση είναι 
γραμμένη από τον Σεμπτέβρη και είχε παραπέσει,
 οπότε την δημοσιεύουμε τώρα, λίγο πριν δύσει ο ήλιος του 2016    
Αμ ετούτο το τελευταίο στο χωριό μας είναι πάνω και πέρα από κάθε έννοια λογικής. Αδιανόητο και εντελώς ανεξήγητο. Βλακώδες! Τι ο ευλογημένος ή οι ευλογημένοι της επιτροπής για το νεκροταφείο (1) αποσκοπούν με ένα τέτοιο απαράδεκτο εγχείρημα ούτε  ο πολυθρύλητος Παπανίκος (2) γνωρίζει! Όπως φαίνεται  και από τις φωτογραφίες ξεκώλωσαν από τη ρίζα όλα τα κυπαρίσσια της νότιας πλευράς του νεκροταφείου. Ο λόγος, λένε, ότι οι ρίζες τους προκαλούν .....τριγμούς στα κιβούρια που όπως σε όλα τα νεκροταφεία είναι πλέον μεγαλοπρεπείς μαρμάρινοι τύμβοι. Σκέτες μπούρδες.... Αν είναι δυνατόν,  καθότι τα κυπαρίσσια είναι συνυφασμένα με τους τελευταίες κατοικίες των ανθρώπων, τα νεκροταφεία σε όλες τις θρησκείες του κόσμου, μια και το κυπαρίσσι, ανεξαρτήτως εδάφους και κλίματος έχει πασσαλώδες και βαθύ ριζικό σύστημα, χωρίς να απλώνεται και να ανασηκώνει το έδαφος και έτσι δεν επηρεάζει τα ταφικά μνημεία.... (3) 
Αναμένουμε από τον πρόεδρο του χωριού μας μια απάντηση.

(1) Όπως μου εκμυστηρεύτηκε κάποιος ...νεωκόρος, η πενταμελής κάποτε επιτροπή έχει γίνει μονομελής κατόπιν αναχώρησης των τεσσάρων για τα κυπαρίσσια..  
(2) Ειδικά αυτόν το παπά τον έχουμε στολίσει  πολλάκις δεόντως και καθώς του πρέπει (κλικ ΕΔΩ 2η σημείωση, ΕΔΩ) Πλέον δεν υπάρχει κανείς μα κανείς Γιαννιτσοχωρήτης, να πει ένα καλό λόγο και τι δεν ξεστομίζουν εναντίον του...Πολλοί δε τελευταία για την τέλεση μυστηρίων (κυρίως βαπτίσεις) πηγαίνουν σε γειτονικά χωριά. Στα χέρια μου δε έχω και μια απάντηση του παπανίκου στον δεσπότη σε αναφορά ενός ψάλτη, που αποτελεί μια ευτράπελη και ...άκρως απολαυστική επιστολή γιομάτη μαργαριτάρια άφθαστης ολκής! Για να πάρετε μια μικρή γεύση, γράφω το τέλος: Μετά βαθυτάτου Σεβασμού ασπαζωμε την Υμετέραν Δεξιάν (έτσι ακριβώς είναι γραμμένο). 
Marathonas_ Tropaio _Kyparissi 1


(3)  Γιατί φυτεύουν κυπαρίσσια στα νεκροταφεία; 
Για τους αρχαίους Έλληνες ήταν το δέντρο 
της θλίψης και οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι το 
δέντρο ενώνει τη γη με τον ουρανό. 
Η αλήθεια ίσως βρίσκεται αλλού…...   κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου