theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ [Με Σχόλια & Σχολιανά]

 Α] ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΊ

        1]   Δήμος Ζαχάρως: Ζητά οικονομική ενίσχυση λόγω πλημμυρικών φαινομένων

      Στις 24-9-2019, τον πρώτο μήνα που ανέλαβε η Νέα δημοτική αρχή του Αλεξανδρόπουλου   ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα και κατά ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Ζαχάρως. Προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα , τόσο στο οδικό όσο και στο αποστραγγιστικό δίκτυο των περισσότερων Τοπικών Διαμερισμάτων Ζαχάρως , Φιγαλείας, Γιαννιτσοχωρίου, Αγ. Ηλία, Λεπρέου, Κακοβάτου, Σχίνων , Νεοχωρίου , Ταξιαρχών και δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.

{Φωτο Ν. Μωραϊτη}
      Ο δήμος δικαιολογήθηκε ότι λόγω των λιγοστών διαθέσιμων μηχανημάτων δεν μπορεί να  ανταποκριθεί σε αυτή την έκτακτη ανάγκη  και ζήτησε ζ άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου με το ποσό των 350.000,00 € από τον αρμόδιο υπουργό κλικ ΕΔΩ

  Θα μας επιτρέψει ο κ, δήμαρχος να κάνουμε τρεις{3] ερωτησούλες;
  • τώρα μετά από μεγαλύτερα, ακραία καιρικά φαινόμενα ζήτησε οικονομική ενίσχυση και πόση;
  • Τότε η πολιτεία στάθηκε αρωγός και ικανοποίησε το δίκαιο αίτημα ; Βέβαια εσείς ζητούσατε άμεσα, αλλά έστω και έμμεσα  ανταποκρίθηκε;  
  • Τότε, όπως ισχυρίστηκες,   υπήρχαν διαθέσιμα λιγοστά μηχανήματα. Τώρα υπάρχουν περισσότερα η λιγότερα;  
Πολύ φοβάμαι ότι και τότε και τώρα, εάν το ξανακάνετε,
γίνεται στο βρόντο ή καλύτερα κούφιες ντουφεκιές

     2] Ένα χρόνο περίπου αργότερα. τον Ιούνιο του 21 ο δήμαρχος συναντήθηκε, τη μεσολάβησει, της Αυγερινοπούλου, με τον Αν. Υπ. Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, όπου ετέθη πάλι το αίτημα για την ενίσχυση των μέσων πολιτικής προστασίας της Ζαχάρως – Φιγαλείας και ακόμα την ίδρυση μουσείου στη Ζαχάρω. κλικ ΕΔΩ
Συγκεκριμένα ζητήθηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος του Δήμου, ύψους 300.000 ευρώ, για αντιπλημμυρικά έργα και εξοπλισμό με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.  
Αγνοούμε παντελώς τι παραπέρα έγινε. Το μόνο που ξέρουμε όλοι ότι στο αντιπλημυρικό πρόγραμμα  έγινε τον Οκτώβρη  το έργο στη γέφυρα της "γράνας" στη διασταύρωση, [έργο ολίγον βιτρίνας]  η δε "γράνα" αφέθηκε στο έλεος του Θεού, με τα γνωστά αποτελέσματα. 
Για το δεύτερο αίτημα:
Κατασκευή ιστορικού μουσείου στη Ζαχάρω και με ψηφιακή διάσταση [έγκριση του κονδυλίου του εν λόγω έργου με τίτλο: «ΖΑΧΑΡΩ: Δημιουργία μόνιμης πνευματικής έκθεσης του Δήμου Ζαχάρως, ανάπτυξη νέων «πράσινων» εφαρμογών με σκοπότην ενεργειακή αναβάθμιση, αυτονομία και διασύνδεση της κοινωνίας των πολιτών με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον τουρισμό». 
Λόγια-λόγια, έτσι για να βρισκόμαστε .....

       3]  Τον Σεπτέμβρη 21 έγινε νέα επίσκεψη στον Πέτσα, τώρα με την αρωγή του Νικολόπουλου.  Όλα τα αιτήματα υλοποιήθηκαν και ΕΔΟΘΗ ΕΝΤΟΛΗ αναγγέλλουν.

Από τέτοια [εντολές, τηλεφωνήματα και ΘΑ)  έχει χορτάσει ο λαός.
            
Β]  ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ;
         [κλικ ΕΔΩ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου