theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

 



       Προχτές στις 13 του Δεκέμβρη, του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της Ζαχάρως παρευρέθηκε στην πόλη και ο βουλευτής της Ν.Δ.  στην Ηλεία, Ανδρέας Νικολακόπουλος.  Πλέον στα μέρη μας έχει επικρατήσει, ο δήμαρχος να επισκέπτεται τα χωριά στα μνημόσυνα και τις κηδείες των δημοτών "υπηκόων του" και οι βουλευτές τις μικρές πόλεις κατά τις τοπικές γιορτές τους. Στις διάφορες δε κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις, που συνήθως τους προσκαλούν, έρχονται, απευθύνουν εγκάρδιο χαιρετισμό στο πλήθος και πάραυτα αποχωρούν, συνήθως χαιρετώντας την πρώτη σειρά. Και την άλλη μέρα  δημοσιεύεται "μας τίμησε και ο κ. βουλευτής με την παρουσία του". Αυτά τα πράγματα δεν είναι απομεινάρια από τις παλιές σχέσεις εξάρτησης και υποτέλειας στον άρχοντα, τον αφέντη, τον τσιφλικά; Κι όμως τους καλούν....[1]
     Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και με τον Νικολακόπουλο στη Ζαχάρω. Μετά την περιφορά της εικόνας ο δήμαρχος με ολόκληρη τη δημοτική αρχή [αντιδήμαρχοι, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, πρόεδρος ΔΕΥΑΖ] και την πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ συνόδευσαν τον βουλευτή στις πληγείσες περιοχές. Έβγαλαν και τις αναμνηστικές φωτογραφίες και επέστρεψαν στις κλίνες τους  περιχαρείς και τρισευτυχισμένοι. Ο δε αξιότιμος βουλευτής αφού υπέβαλε τα θερμά του "συλλυπητήριά", και διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα φροντίσει να αποζημιώσει σύντομα τους πληγέντες, αναχώρησε μετά πολλών  ευχαριστιών και τιμών.  "Ήλθον, είδον και απήλθον"
    Ο κ. δήμαρχος για ποιο λόγο κουβάλησε όλη την κουστωδία του, στα όρη και στα βουνά; Βεβαίως το σύστημα στους δήμους είναι δημαρχοκεντρικό, αλλά όχι ρε παιδιά  και κάτσε-κάτσε, σήκω-σήκω. Αλλά και η συνοδεία; Τι να κάνουν οι άνθρωποι, δεν κάνουν κιχ μπροστά σε άλλα χοντρά πράγματα, θα κάνουν σε αυτό που θα βγουν φωτογραφία με τον κ. βουλευτή και την επαύριον θα θαυμάσουν την αρχοντομουτσουνάρα τους  στις εφημερίδες;   
    Όλο τέτοια γράφω, και γίνομαι αντιπαθής ... Ας είναι όμως έτσι, αρκεί να γράφω την αλήθεια και το δίκιο. Αυτά τσούζουν!!
Θυμηθείτε και το τραγούδι: 


[1] Ο κουμπαράκος στις εκδηλώσεις που ήταν τελετάρχης και συντονιστής, τους έβαζε και χαιρετούσαν στο τέλος και άριστα έκανε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου